Domeniile noastre de expertiză

Théa este 100% dedicată îngrijirii ochilor. Oferim un portofoliu complet de produse, atât preventive, cât și curative, în domeniile de diagnostic, chirurgie și terapie, de la clasice bine-cunoscute până la produse inovatoare.

În următorii ani, strategia noastră pentru cercetare și dezvoltare se va concentra pe dezvoltarea de tratamente inovatoare în domenii precum:

-glaucom

-alergie

-sindrom de ochi uscat

-infecțiile oculare și ale pleoapelor

-intervențiile chirurgicale la nivelul ochilor

-segmentul posterior

În paralel, îmbunătățirea continuă a sistemului ABAK® rămâne o prioritate.

 

Alergiile oculare

Astmul, febra fânului, alergiile alimentare …… în ultimele decenii incidența alergiilor a crescut spectaculos într-o asemenea măsură încât acestea pot fi acum considerate a treia problemă de sănătate publică din lume.

În domeniul alergiilor oculare, efectele secundare ale medicamentelor pe bază de cortizon au condus, pe parcursul anilor, industria farmaceutică la dezvoltarea unor tratamente terapeutice alternative.

Théa  a fost un pionier în acest domeniu, în primul rând cu descoperirea NAAGA, o moleculă anti-alergică multifactorică. Théa  a dezvoltat, de asemenea, primele picături de ochi antialergice fără conservanți non-steroizi în sticle ABAK®, precum și în unități cu doză unică.

 

Glaucom

S-au efectuat multe cercetări pe această temă, boala fiindo cauză principală a orbirii și au fost dezvoltate multe noi medicamente, mult mai eficiente.

Experiența Théa în produsele fără conservanți și know-how-ul său în domeniul dezvoltării farmaceutice a dus la dezvoltarea primelor picături de ochi beta-blocante fără conservanți într-un flacon ABAK® cu mai multe doze, urmată de primul gel beta-blocant fără conservanți, cu concentrație redusă și dozaj zilnic. Théa  a fost primul laborator care lansează picături oftalmice latanoprost (prostaglandine) fără conservanți. Prin urmare, acesta oferă cea mai largă gamă de produse fără conservanți în tratamentul glaucomului.

Utilizarea conservanților în tratamentul glaucomului trebuie evitată din cauza efectelor lor dăunătoare asupra suprafeței oculare și, prin urmare, asupra toleranței acestora.

 

Sindromul ochiului uscat

Sindromul ochiului uscat poate fi cauzat de diverși factori și, în majoritatea cazurilor, necesită tratament prin picături oftalmice care pot fi de diferite tipuri – lubrifianți, hidratanți, mucoadezivi. Théa a dobândit o experiență imensă în acest domeniu prin dezvoltarea unei game complete de produse pentru substituția lacrimală, fără conservanți, fie în unități cu doză unică, fie în flacoane ABAK multidoză.

S-a demonstrat că utilizarea conservanților trebuie evitată deoarece acestea au efecte nocive la nivelul pleoapelor, a suprafeței oculare și a calității lacrimilor.

O nouă lucrare care definește patologia ochiului uscat s-a concentrat asupra rolului central al stresului celular care provoacă leziuni de țesut. Pe baza acestor descoperiri, Théa a dezvoltat Théaloz Duo(dispozitiv medical): o soluție într-o sticlă ABAK® care combină calitățile de protecție ale trehaloze cu proprietățile hidratante și lubrifiante ale acidului hialuronic.

 

Infecții ale ochilor

Théa este un jucător important pe această piață, cu un portofoliu bogat de picături pentru ochi și unguente oftalmice care conțin diferite antibiotice, acoperind întreaga gamă de boli oculare infecțioase ușoare până la grave.

Théa a atins un nou vârf în acest domeniu, prin lansarea primelor picături de ochi antibiotice aparținând familiei de macrolide, în unități cu doză unică, cu o posoloție de trei zile. A doua etapă importantă a fost atinsă, odată cu aprobarea europeană aprimului și singurului antibiotic care poate fi injectat în ochi după operația de cataractă, în conformitate cu recomandările autorităților sanitare.

 

Inflamația oculară

Tratamentele antiinflamatorii au revoluționat terapeutica oftalmică odată cu apariția corticosteroizilor, urmată de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ca și în alte domenii, Théa  a dezvoltat diferite picături oftalmice fără conservanți în unități cu doză unică sau flacoane ABAK® multidoză. Este important să se evite conservanții în acest domeniu, deoarece aceștia exacerbează inflamația oculară. Théa își continuă cercetările în domeniul medicamentelor anti-inflamatorii de nouă generație și a noilor sisteme pentru a furniza tratamente pentru retină și suprafața oculară.

 

Herpes ocular

Herpesul ocular poate fi tratat acum prin picături și unguente anti-herpes deosebit de eficiente. În acest domeniu, Théa a dezvoltat un gel pentru ochi. Acesta este singurul medicament de actualitate dezvoltat în ultimele trei decenii pentru tratarea infecțiilor oculare cauzate de virusul herpesului.

 

Mydriasis

Dilarea pupilei (midriaza) este necesară pentru mai multe examinări de rutină, precum și înainte de operația de cataractă. Théa oferă oftalmologilor picături clasice pentru dilatarea ochilor și două mijloace alternative inovatoare de eliberare a agenților ce asigură midriază:

– O inserție oculară plasată în colțul interior al ochiului.
– O soluție care combină 2 agenți midriatici și un anestezic ce urmează să fie injectat în ochi înainte de operația de cataractă.

Aceste două forme permit administrarea unei singure doze, controlând astfel cantitatea de ingredienți activi livrați în ochi și simplificând tratamentul pacientului.

 

Condiții corneene

Corneea, o structură transparentă compusă din 5 straturi distincte, joacă un rol major și protejează ochiul împotriva bacteriilor, a prafului și a altor corpi străini. În cazul în care corneea este deteriorată superficial, aceasta se vindecă rapid înainte de apariția infecției. Cu toate acestea, în cazul unor leziuni mai profunde, procesul de vindecare va dura mult mai mult și tratamentul recomandat de un medic oftalmolog este necesar pentru a asigura recuperarea completă.

Théa oferă un tratament inovator, picături oftalmice care nu conțin conservanți, de exemplu Cacicol® (dispozitiv medical), care asigură refacerea corneei. Cacicol® aparține familiei de agenți de regenerare și asigură o vindecare mai rapidă.

 

Îngrijirea pleoapelor

Multe studii au arătat impactul disfuncției glandelor meibomiene. Glandele meibomiene , situate în pleoape, secretă continuu stratul lipidic al filmului lacrimal, încetinind evaporarea. Igiena și încălzirea pleoapelor sunt acum recomandate pacienților cu disfuncție a acestor glande și a bolilor asociate, cum ar fi blefarita posterioară, meibomită, chalazion.

Théa a adăugat portofoliului de produse dispozitivul Blephasteam®, primul dispozitiv medical care asigură încălzirea pleoapelor în condiții standardizate de căldură și umiditate.

 

Igiena pleoapelor

Multe boli oculare sunt legate de igiena defectuoasă a pleoapelor și a zonei oculare. Mai mult, studii recente au arătat necesitatea curățării corespunzătoare a pleoapelor înainte de intervenția chirurgicală a ochiului. Théa a dezvoltat o gamă largă de produse dermo-cosmetice în colaborare cu experți de top din tehnologia farmaceutică și oftalmică.

Această gamă include geluri (Blephagel®), șervețele sterile fara conservant(Blepaclean®) și soluții micelare (Blephasol®).

 

Nutriție pentru ochi

Rolul nutriției în sănătatea ochilor este acum bine stabilit. Théa a fost una dintre primele companii oftalmice care a lansat un supliment alimentar (Nutrof® *) pentru sănătatea oculară.

Aceste suplimente alimentare sunt în continuă evoluție, având în vedere rezultatele noilor studii științifice. Théa a finanțat și condus câteva studii epidemiologice și clinice în acest domeniu. În special, studiul „Aliénor”, inițiat în 2006, care este unul dintre puținele studii epidemiologice la nivel mondial, incluzând atât datele nutriționale, cât și cele oftalmologice. Acest studiu este rodul colaborării dintre Departamentul U 897 de Epidemiologie și Biostatice la Inserm și Departamentului de Oftalmologie al Spitalului Universitar Bordeaux. Aceasta oferă un instrument excepțional pentru a studia rolul nutriției în bolile oculare

* zincul contribuie la menținerea vederii normale