Parteneriate

 

 

Théa se angajează să construiască parteneriate puternice și durabile, semnând acorduri de licențiere cu cercetători, universități și companii farmaceutice sau biotehnologice.

 

Institut de la Vision

Théa a intrat într-un nou tip de parteneriat de cooperare între cercetarea publică și privată prin crearea unui satelit de cercetare la Institutul de Vision. Situat la Paris, în spitalul oftalmologic „Quinze-Vingts”, acesta este unul dintre cele mai importante centre de cercetare a bolilor oculare din Europa. Conceput ca un loc în care se pot întâlni și face schimb de idei, echipele de cercetare științifică, clinică și industrială se află toate sub același acoperiș, ceea ce încurajează conceperea și schimbul de tehnici și apariția unor noi linii de cercetare. Scopul institutului este de a descoperi noi terapii pentru tratarea bolilor care produc deficiențe vizuale, cum ar fi degenerescența maculară, glaucomul sau retinopatia diabetică.

 

Nutriția și bolile oculare. Spitalul Universitar din Bordeaux și departamentul U897 de la Inserm

În domeniul suplimentelor alimentare pentru sănătatea oculară, Théa susține studiul „Alienor”, inițiat în 2006, care este unul dintre puținele studii epidemiologice actuale ce includ atât date nutriționale cât și oftalmice. Acest studiu este rodul colaborării dintre Departamentul U897 de Epidemiologie și Biostatice la Inserm și Departamentul de Oftalmologie din cadrul „Bordeaux University Hospital”. Acesta oferă un instrument excepțional pentru a studia rolul nutriției în bolile oculare.

 

Ophta Biotech

Théa  este partener al Ophta Biotech, o asociație susținută de Eurobiomed, care reunește actori-cheie în domeniul cercetării în domeniul diagnosticării, terapiei și oftalmologiei, precum și al asociațiilor de pacienți. Scopul său este de a promova dezvoltarea de noi proiecte și dezvoltarea de noi instrumente pentru persoanele cu deficiențe de vedere.