Acces la instruire

Promovarea unei formări medicale de înaltă calitate

Una dintre cele două priorități ale Fundației Théa este de a permite medicilor și asistenților medicali din Africa de limbă franceză și portugheză să urmeze cursuri de formare fie în propria țară, fie în cele mai bune departamente oftalmologice franceze sau internaționale, apoi să pună această experiență dobândită în practică,spre beneficiul direct al populațiilor locale.

•Instruirea echipelor de la Ophtamo Sans Frontières, partenerul nostru în lupta împotriva trahomului din Camerunul de Nord,
•Sprijin acordat programului „Teaching the teachers ” creat de Consiliul Internațional de Oftalmologie (ICO) pentru îmbunătățirea instruirii în domeniul oftalmologiei în Africa de limbă franceză, unde cererea de îngrijire a ochilor este în creștere.
•Instruirea în domeniul îngrijirii primare a ochilor acordată medicilor și managerilor tehnici din trei raioane ale regiunii Dogon din Mail, în parteneriat cu fundația spaniolă, „Ochii lumii” („Ojos del Mundo”)
•Instruire efectuată în chirurgia cataractei la Facultatea de Medicină din Conakry (Guineea) pentru un doctor de la Spitalul Bethesda din Cotonou.
•Instruire in direcția oculoplastiei la Spitalul de îngrijire a ochilor Avarind din Madurai (India) a unui medic din Benin.
•Instruirea oferită în pregătirea ciclosporinei oftalmice topice, a unui imunosupresor utilizat în grefe, pentru farmaciștii de pe continentul african.
•Finanțarea posterelor pentru școlile din Algeria pentru a crește gradul de conștientizare a copiilor cu privire la pericolele trahomului.

În curând, va fi oferită formarea pentru oftalmologii africani pe un simulator de chirurgie la spitalul de predare Gabriel-Montpied din Clermont-Ferrand.