Știri

Găsiți aici toate știrile Fundației Théa

2018

Semnarea unei convenții cu Colegiul oftalmologilor, Universitatea din Franța (COUF), pentru a lansa e-learning în domeniul oftalmologiei, cu un număr mare de module dedicate următoarelor teme: optică, refracție, oftalmologie pediatrică, strabism/cornee, suprafața oculară, precum și glaucomul, cataracta, chirurgia refractivă/retina, inflamația.

2017

Decembrie 2017. Pregătire în chirurgia cataractei, prin simulator și prin sesiuni de DRY LAB, pentru 3 tineri rezidenți Maghrebieni la Spitalul CHRU din Clermont Ferrand.

Iunie 2017. Reuniunea Comitetului științific al Fundației în Barcelona (Spania).

Mai 2017. Profesorul Jeannette TRAORE de la Facultatea de Medicină(FMOS), Bamako, și șeful departamentului de formare al spitalului didactic IOTA (CHU-IOTA), primește premiul Jean și Jacques Chibret 2017 de la Fundația Théa la Congresul SFO.

2016

Iunie 2016. În urma semnării acordului, la 24 iunie 2015, Fundația Théa semnează o convenție cu Ministerul Algerian al Sănătății, Populației și Reformei în Spitale (MSRH) care acoperă domeniile: 1) Prevenirea și combaterea trachomului; 2) Informarea, creșterea gradului de conștientizare și educație în prevenirea și diagnosticarea precoce a complicațiilor anumitor boli oculare orbitoare, 3) Formarea profesioniștilor din domeniul sănătății primare în aceste boli.

2015

Decembrie 2015. Sprijinirea programului de formare de către „Ophtalmos Sans Frontière” (OSF), partenerul de lungă durată al Laboratoires Théa și Fundația în lupta împotriva trahomului din Camerunul de Nord (regiunea Maroua).

Toamna 2015. Sprijin pentru achiziționarea echipamentului necesar pentru bolile oculare și chirurgia reconstructivă pentru departamentul oftalmologie al Spitalului Bourgou (CHD-Bourgou) din Parakou, Benin.

24 iunie 2015. Fundația Théa semnează un acord de parteneriat cu autoritățile algeriene pentru a le sprijini în programul lor de prevenire și combatere a bolilor oculare ce provoacă orbire, din Algeria. Semnarea acordului este punctul culminant al unui parteneriat de succes început în octombrie 2012. Timp de patru ani, Fundația a acordat sprijin în 12 raioane din sudul Algeriei: sprijinul acordat pentru cea de-a 3-a Zi Mondială a Vederii (în cartierul Ouargla), finanțarea a 5000 de postere pentru a crește gradul de conștientizare a copiilor cu privire la bolile oculare, finanțarea materialelor pentru Asociația Algeriană pentru Combaterea orbirii, finanțare pentru a transporta medicii la consultații și intervenții chirurgicale.

5 iunie 2015. Întâlnirea Comitetului științific al Fundației din Viena, Austria. Prioritățile Fundației, definite de Comitetul științific în 2012, sunt menținute:

1.Zona geografică: Africa, în special țările vorbitoare de limbă franceză și portugheză.
2.Domenii de intervenție: lupta împotriva trahomului și pregătirea medicală.

Mai 2015. Dr. Abdou Amza este premiat cu premiul Jean și Jacques Chibret de către Fundația Théa în timpul congresului francez al SFO.

2015. Se acordă o diplomă de recunoaștere a meritelor în cadrul Asociației EVER pentru un stagiu la Universitatea de Medicină din Viena (Austria).

2015. Parteneriat cu Fundația Ojos del Mundo pentru organizarea unui program de formare în regiunea Dogon din Mali în lupta împotriva trahomului (ajutor acordat în formarea furnizorilor primari de îngrijire a ochilor și pentru achiziționarea de echipamente).

2015. Fundația își continuă parteneriatul în Algeria în lupta împotriva trahomului, în principal prin broșuri de informare publică, educație și formare profesională a personalului medical.

2014

Mai 2014. Reuniunea Comitetului științific al Fundației la Paris.

13 mai 2014. În timpul congresului SFO, Fundația recunoaște angajamentul Dr. Seydou BAKAYOKO în fruntea Institutului de oftalmologie tropicală africană (IOTA) din Bamako (Mali) prin acordarea medaliei Fundației Théa.

Februarie / martie 2014. Sprijinirea programului de formare de către „Ophtalmos Sans Frontière” (OSF), partenerul de lungă durată al Laboratoires Théa și Fundația în lupta împotriva trahomului din Camerunul de Nord (regiunea Maroua).

Februarie 2014. Instruirea în Clermont-Ferrand a 5 farmaciști de pe continentul african în pregătirea ciclosporinei oculare topice.

2014. Finanțarea taxelor de admitere pentru o bursă de 6 luni la cursul de oculoplastie in cadrul Spitalul de îngrijire a ochilor Avarind din India pentru oftalmolog, șef de departament din Benin.

2014. Fundația își continuă parteneriatul în Algeria în lupta împotriva trahomului. În aprilie 2014, echipele medicale susținute de Fundație examinează și tratează 260 000 de elevi din 12 districte din sudul țării și 3 raioane.

2014.Co-finanțarea de către Laboratoires Théa a unui simulator chirurgical, în asociere cu Universitatea din Auvergne, spitalul de predare Gabriel-Montpied din Clermont-Ferrand și Quantel Medical, pentru dotarea departamentului oftalmologie cu un instrument de instruire ultra-modern.

2013

2013.Co-finanțarea achiziționării unui uscător de membrane amniotice, în colaborare cu Asociația Cornea Bank din Normandia și „Ophtalmos Sans Frontière” (OSF), pentru spitalul universitar din Rouen, în vederea furnizării membranelor amniotice Țărilor africane în curs de dezvoltare.

Mai 2013. Reuniunea Comitetului științific al Fundației la “Institut de la Vision”, Paris.

Aprilie 2013. Finanțarea unui program de instruire în grefele endoteliale și alte transplanturi la spitalul universitar Clermont-Ferrand pentru un oftalmolog marocan, șef al departamentului într-un spital universitar (Maroc)

2013.Finanțarea unui curs de formare de 3 luni la Facultatea de Medicină Conakry din Guineea pentru un oftalmolog, membru al ONG-ului din Benin, Bethesda.

2013.Angajamentul Fundației de a susține Programul „Teaching the Teachers” ICO (Consiliul Internațional de Oftalmologie) pentru o perioadă de 3 ani.

2012

Octombrie 2012. Lupta împotriva trahomului în Algeria.

Septembrie 2012. Finanțarea unui curs de formare de 3 luni în chirurgia cataractei pentru un medic din partea ONG-ului Bethesda din Benin,(Diplomă postuniversitară în oftalmologie – DESSO – la Facultatea de Medicină din Conakry).

Septembrie 2012. Fundația finanțează un curs de instruire în chirurgia de caractată pentru dr. SOKADJO, de la ONG Benin, Bethesda (Diploma postuniversitară în oftalmologie – DESSO – la Facultatea de Medicină din Conakry).

27 aprilie 2012. Consiliul de administrație: Prima reuniune a Comitetului științific al Fundației Théa din Paris.

26 aprilie 2012. Consiliul de Administrație al Fundației corporative Théa desemnează 10 experți științifici ca membri ai Comitetului științific al Fundației.

14 aprilie 2012. Publicarea în Jurnalul Oficial francez care anunță crearea Fundației Corporate Théa.