Schimbul de cunoștințe

Inovația nu este singura prioritate a companiei Théa. Educația și împărtășirea cunoștințelor au fost întotdeauna o tradiție importantă pentru familia Chibret. Théa susține multe proiecte și activități pedagogice.

Deoarece practicile medicale sunt în continuă evoluție, Théa susține cursuri de formare europene și internaționale pentru a încuraja excelența și a permite tinerilor medici să folosească cele mai recente concepte din oftalmologie pentru prevenirea și tratarea bolilor oculare.Deoarece progresul științific de mâine este în mâinile generațiilor tinere de astăzi, Théa susține pregătirea științifică prin cursuri a tinerilor cercetători din domeniul oftalmologiei care afișează spirit de inițiativă, creativitate și imaginație și contribuie la distribuirea activității lor în întreaga comunitate științifică internațională.

 

Consililul Europen de Oftalmologie(E.B.O)

E.B.O. (Consiliul European de Oftalmologie) a fost înființat pentru a omogeniza practicile oftalmologice din Europa și a le aduce la cele mai înalte standarde prin acordarea unei diplome europene. Anual, mulți tineri oftalmologi iau acest examen, care se desfășoară în timpul congresului anual al S.F.O. (Societatea franceză de oftalmologie). În 2015, 641 de candidați din 32 de țări diferite s-au reunit la Paris pentru a participa la acest examen internațional. Théa a sprijinit această organizație, încă de la crearea sa.

 

Tineri Oftalmologi

Din 2014, un grup de tineri medici a organizat reuniunea europeană a tinerilor oftalmologi. Théa a susținut această inițiativă încă de la prima întâlnire.

 

Ever

Théa este partener istoric al Asociației Europene de Cercetare pentru Vedere și Ochi și a Fundației sale. EVER este cea mai importantă asociație de cercetare oftalmologică din Europa. Congresul său anual le permite tinerilor cercetători europeni să-și expună munca.

 

Universitatea

Astăzi, Théa  participă atât ca membru fondator, cât și în calitate de binefăcător la crearea primei Fundații Universitare din Franța, creată de Universitatea din Auvergne. Sprijinul financiar oferit de Théa, permite universității să inițieze noi proiecte de cercetare și de dezvoltare, cu un domeniu de aplicare internațional: stabilirea de parteneriate cu universități străine, sponsorizarea bursei doctorale internaționale, găzduirea de profesori internaționali de înaltă calificare, acordarea de ajutor financiar cercetătorilor cei mai promițători și organizarea programelor de internship pentru cercetători

 

Concursul THÉA TROPHY

În anul 2012, Théa a lansat „TROPHY”,  „Concursul european marca Théa , de cazuri clinice în patologiile ochiului”. TROPHY este un concurs anual care își propune să-i încurajeze pe specialiști și pe rezidenți să participe activ la pregătirea lor, împărtășind rezultatele cazurilor clinice și experiența lor. Datorită succesului său, concursul a fost deschis către țări din afara Europei și a devenit acum „international”.

În fiecare an există o temă specifică. Trei câștigători sunt desemnați de experți care deliberează în mod confidențial și obiectiv, iar câștigătorii sunt invitați de către Théa să își prezinte cazul clinic la simpozionul Théa, care este organizat odată cu congresul.

 

Eye Nutrition Meeting 

Înființată de Théa în 2015, Eye Nutrition Meeting este un curs de pregătire de referință în domeniul nutriției pentru oftalmologii europeni, cu scopul de a-i iniția în cele mai recente cercetări și concluzii privind nutriția în degenerarea maculară cauzată de vârstă.

 

Simulator Chirurgical

Théa și-a unit forțele cu Universitatea din Auvergne pentru a susține departamentul de oftalmologie al spitalului universitar Gabriel-Montpied din Clermont-Ferrand, cu un instrument de instruire chirurgical ultra-modern.

În cadrul acestui parteneriat, oftalmologii din țările în curs de dezvoltare sunt bineveniți la universitate de către Fundația Théa sau Fundația Universității Auvergne și beneficiază de o formare chirurgicală intensivă de înaltă calitate. Aceasta este o misiune esențială când știm că există anumite zone ale lumii, de exemplu Africa sub-sahariană, unde orbirea este o tragedie și unde există doar un chirurg de cataractă la 1 milion de locuitori.

 

Training&Fundația Théa

Una dintre cele două priorități ale Fundației Théa este de a permite medicilor și asistenților medicali din Africa, vorbitori de limba franceză și portugheză să urmeze cursuri de formare fie în propria țară, în cele mai bune departamente oftalmologice franceze sau internaționale, apoi să pună această experiență în practică, pentru ca populațiile locale să poată beneficia în mod direct.