Comitetul si consiliile

Fundația Théa este administrată de un consiliu de administrație, prezidat de Serge Resnikoff (MD, PhD) și compus din cinci membri, printre care:

■ Două treimi (trei persoane): colegiul reprezentanților fondatorului și reprezentanților personalului,
■ Cel puțin o treime (doi oameni): colegiul de persoane calificat în domeniile de intervenție ale Fundației.

Comitetul științific funcționează sub responsabilitatea consiliului de administrație.

El este responsabil pentru revizuirea și selectarea tuturor proiectelor sau acțiunilor care corespund obiectivelor fundației sau pe care fundația le poate întreprinde sau susține. Se întâlnește cel puțin de două ori pe an.

Consiliul de Administratie

Un cuvant din partea președintelui

Serge Resnikoff, MD, PhD

Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii (IAPB), membru al Comitetului Executiv, membru al Comitetului Director al Oficiului Internațional de Oftalmologie (ICO) și director de program.

Acțiunea umanitară trebuie să mențină legături cu trecutul și să construiască punți către viitor. Este evident că toate companiile farmaceutice au expertiza și know-how-ul necesar pentru combaterea bolilor și multe dintre eletind să acționeze dincolo de obiectivele obișnuite. În cazul Fundației Théa, suntem norocoși să putem ancora acțiunea noastră în 150 de ani de istorie. Avem șansa de a continua munca oamenilor care, de-a lungul generațiilor, au ridicat oftalmologia europeană la cele mai înalte standarde mondiale, dezvoltând încă de la început o etică reală de implicare și responsabilitate.

De asemenea, suntem norocoși să putem beneficia de prezența europeană a Laboratoires Théa.

Comitetul științific al Fundației va fi condus de Philippe Kestelyn, profesor de oftalmologie și șef al departamentului oftalmologie de la Universitatea din Gand (Belgia) și va fi compus din cei mai buni experți europeni. Rolul comitetului va fi acela de a ne asista în examinarea și selectarea proiectelor care corespund obiectivelor Fundației și să propună inițiative, fie ele tradiționale sau inovatoare. Expertiza recunoscută pe plan international a membrilor comitetului, precum si mediile variate dar complementare, vor asigura că deciziile noastre sunt bogate si pertinente. În acest fel, vom fi siguri că vom susține proiectele care au fost selectate pentru importanța și impactul acestora în lupta împotriva orbirii prevenibile, în special prin instruirea oftalmologilor și a altor specialiști implicați în îngrijirea ochilor.

Componența consiliului
Henri Chibret
Jean-Frédéric Chibret
Philippe Kestelyn
Didier Renault
Serge Resnikoff

Comitetul ștințific

Președinte al Comitetului științific: Philippe Kestelyn
Serguei Astakhov (Rusia)
Robert Chappell (Regatul Unit)
Borja Corcostegui (Spania)
Laurence Desjardin (Franța)
Philippe Kestelyn (Belgia)
Moncef Khairallah (Tunisia)
Volker Klauß (Germania)
Ian Murdoc (Regatul Unit)