Expunerea ochilor la radiațiile UV și sindromul de ochi uscat

Majoritatea oamenilor înțeleg, probabil, legătura dintre radiațiile ultraviolete și cancerul de piele, însă mai puțini sunt conștienți de conexiunea dintre radiațiile UV și leziunile oculare. Însă, în realitate există mai multe boli de ochi cauzate sau agravate de expunerea la radiațiile UV, iar incidența lor este în creștere.

Sindromul de ochi uscat  este mai răspândit în rândul persoanelor de peste 40 de ani și în special  în rândul femeilor. Cu toate acestea, afecțiunea este în creștere și în rândul tinerilor, iar studiile recente raportează simptome la 30 până la 65% dintre angajații care lucrează la birou și la 25% dintre elevii de liceu. Mai mult, printre factorii care determină alarmant această boală se numără: terapia hormonală de substituție, bolile autoimune, sarcina, menopauza, unele medicamente uzuale, lentilele de contact sau utilizarea dispozitivelor digitale*.

Astfel, evaporarea crescută de la nivelul suprafeței oculare, indusă de radiațiile solare din timpul verii și ecranele luminoase ale dispozitivelor electronice sunt factori ce contribuie la apariția sindromului de ochi uscat, lacrimile artificiale oferind o suplimentare a hidratării ochilor pe parcursul zilei și un confort sporit.

Singurele lacrimi artificiale fără conservanți, cu actinoquinol care asigură protecție anti-UV

Piața de lacrimi artificiale este vastă, cuprinzând peste 50 tipuri diferite de lacrimi artificiale, iar trendul general este de a oferi lacrimi fără conservanți. Deși mai multe companii au lansat în ultima perioadă lacrimi artificiale fără conservanți, Hyabak se diferențiază de celelalte branduri prin faptul că este singura lacrimă lipsită de conservanți care conține actinoquinol și care poate fi folosită atât pentru ameliorarea simptomatologiei din sindromul de ochi uscat, cât și pentru protecția împotriva razelor UV.

Sistemul ABAK®

Pe lângă beneficiile aduse de actinoquinol, un plus este și conceptul ABAK®, care oferă un produs ușor de manipulat, cu lacrimi artificiale unidozate, ce elimină riscul de a irosi substanța activă din flacon.

Deși este cunoscut faptul că rolul conservanților este acela de a păstra colirele sterile, pe durata utilizării, aceștia sunt toxici pentru suprafața oculară. Datorită sistemului ABAK® soluția rămâne sterilă fără a fi nevoie de introducerea conservanților, iar riscul de contaminare a flaconului este înlăturat, astfel încât se împiedică deplasarea germenilor și multiplicarea acestora.

Lacrimi artificiale compatibile cu lentile de contact

Spre deosebire de alte produse, Hyabak poate fi aplicat direct pe lentila de contact, oferind un confort mult ridicat  celor care lucrează intens în fața calculatorului, fie sunt implicați în activități sportive sau își petrec o mare parte a timpului în călătorii, facilitând aplicarea lacrimilor artificiale fără scoaterea și repoziționarea lentilelor.

Despre Laboratoires Théa

Laboratoires Théa este o companie cu 150 de ani de expertiză în domeniul oftalmologic, care a reușit să inoveze prin produse comercializate pe 5 continente. În prezent, grupul Théa are 29 de filiale în Europa, Rusia, Africa de Nord, Africa de Sud și America de Sud. Cheia dezvoltării Théa este o combinație între dorința de a inova, expertiza științifică, parteneriatul cu medicii oftalmologi și spiritul de familie. În anii 1990, după zece ani de cercetare, Théa a inventat primul flacon multidoză capabil să distribuie picături de ochi fără conservanți prin sistemul ABAK®, oftalmologia intrând cu adevărat în era fără conservanți, ce permite pacienților să beneficieze de o întreagă gamă de tratamente pentru îngrijirea ochilor, cu efecte nedorite reduse. Începând cu martie 2020, Théa a devenit lider european absolut în ariile terapeutice oftalmice în care este activă.

Hyabak soluție 0.15% pentru ochi, 10 ml

Indicații:
Hyabak 0.15% reprezintă o soluție recomandată pentru lubrifierea ochilor în caz de senzație de ochi uscat sau disconfort al ochiului indus de factori externi de mediu cum ar fi: praful, fumul, poluarea, ozonul, razele UV, căldura uscată (radiator/saună), aerul condiționat, privitul și lucrul îndelungat la computer, vântul, curenții de aer, cosmeticele sau frecvența scăzută a clipitului ce intervine din cauza vizionării la televizor sau expunerii la monitorul computerului.
Este recomandat și purtătorilor de lentile de contact pentru hidratarea și lubrifierea lentilelor.

Compoziție:
Este o soluție ce conține:
Hialuronat de sodiu 0.15 g;
Actinoquinol;
Clorură de sodiu;
Dodecahidrat fosfat disodic;
Apă pentru injectabile 100 ml.

Mod de administrare:
O picătură în fiecare ochi de câte ori este nevoie, pe parcursul întregii zile.

Puteți cumpăra produsul din farmaciile din România.