Schimburile de experiență de la ESCRS Winter

Laboratoires Théa participă la cercetare și propun soluții inovatoare pentru chirurgi

Timp de aproape 6 ani, Laboratoires Théa a participat activ la întâlnirea de iarnă ESCRS, care a avut loc în acest an la Belgrad, Serbia, între 9 și 11 februarie 2018. Laboratoarele Théa  au reușit să găzduiască aproximativ 300 oftalmologi în standul lor, majoritatea din această zonă a Europei. A fost o mare oportunitate de a întâlni oftalmologi din Europa de Est: mai mult de 300 dintre ei au vizitat standul Théa  și au schimbat puncte de vedere cu membrii din filialele noastre și cu distribuitori. Această întâlnire, specializată în chirurgie, a fost de asemenea o oportunitate de a împărtăși rezultatele unor noi abordări ale midriazei în timpul operației de cataractă. Aceste noi rezultate au făcut obiectul a două postere selectate pentru a fi expuse sub formă de comunicări orale scurte. Aceste postere, selectate de un juriu de experți, au fost premiate sâmbătă, 10 februarie, după simpozionul principal al reuniunii. Acest premiu este o mare recunoaștere a tuturor lucrărilor realizate și a calității rezultatelor.

Cele 2 postere selectate:

– Proiectul prezentat de Prof Güell (Spania) care subliniază metoda LEAN pentru organizarea fluxului de lucru al chirurgilor. Obiectivul acestei metode este de a optimiza timpul de intervenție pentru echipa chirurgicală și pacient în timpul operației de cataractă, pentru a garanta calitatea, siguranța, eficiența și eficacitatea acestei metode.

– Studiul observațional prezentat de Prof. Kecik (Polonia) privind satisfacția chirurgilor în ceea ce privește utilizarea intracamerală a unei noi combinații midriatice/anestezice. Realizat în Polonia, acest studiu își propune să evidențieze experiența a 700 de chirurgi în ceea ce privește utilizarea noii combinații midriatice/anestezice în timpul operației de cataractă.)