Învățarea prin acțiune: totul este despre educație

THÉA sprijină tinerii oftalmologi YO-urile să dezvolte abilități chirurgicale prindatorită primaei sesiunai internaționala de e DRY LAB, organizată în colaborare cu YO-SOE

În zilele noastre nu există nici o îndoială că prin timpul crescut petrecut în practicarea unei tehnici chirurgicale va accelera curba de învățare.

Dar, fără îndoială, și  învățarea practică a unui lucru corect este la fel de importantă.

Nici o tehnică nu este într-un mod unic mai bună decât o altă tehnică, iar pentru un stagiar este foarte important să învețe o serie de tehnici pentru a-și construi adaptabilitatea chirurgicală.

Această abilitate de a se adapta la o situație dinamică într-un context chirurgical este una din trăsăturile unui bun chirurg cu o bună capacitate de luare a deciziilor.

Practicând aceste tehnici în afara sălii de operații, timpul petrecut în sala de operații este mai productiv și mai sigur.

Prin urmare, din toate aceste motive, THÉA  este mândră că a înființat pentru prima oară o sesiune internațională DRY LAB în colaborare cu YO de la SOE.

Sesiunea DRY LAB a avut un mare succes, cu peste 90 de participanți din 22 de țări diferite.

În timpul orelor de curs, YO a avut ocazia să învețe despre primii pași ai operației de cataractă, capsulorhexis și suturarea corneei.

Participanții au fost pe deplin dedicați dobândirii de experiență și câștigării de încredere în domeniu.

Grupurile au fost supravegheate de trei chirurgi oftalmologi experimentați: dr. Alex Shortt, dr. John Ferris și dr. Andrew Scott. DRY LAB a făcut parte din programul de activități YO pentru mai mult de 3 zile, fiind sponsorizat de THÉA.Această sesiune, împreună cu toate celelalte evenimente dedicate tinerilor oftalmologi (EBO, TROPHY etc.) întărește rolul THÉA  în educația acestora.