A doua reuniune europeană a tinerilor oftalmologi

Viitorul oftalmologiei

Cea de-a doua ediție a congresului Young Oftalmologists a avut loc cu aprobarea SOE YO. A fost sub auspiciile Societății Spaniole de Oftalmologie și sponsorizată de Laboratoires Théa. Dr. Jose Luis Encinas a prezidat congresul care a avut loc în zilele de 24 și 25 iunie la auditoriul Principe Felipe din Oviedo, Spania de Nord.

Întâlnirea europeană a tinerilor oftalmologi se evidențiază de alte congrese, deoarece este special proiectată și condusă de YO pentru YO. Educația și instruirea viitorilor tineri oftalmologi sunt foarte importante și această întâlnire este o modalitate de a face schimb de experiență, de a oferi consultanță și de a informa in legatura cu ultimele evoluții din domeniul oftalmologic. Acest lucru a fost reflectat în tema principală a reuniunii intitulată „Actualitați în oftalmologie”.

În cadrul reuniunii au fost implicate 31 de țări, dintre care 65 speakeri și 400 de delegați. Patru oftalmologi tineri au câștigat premii in baza anumitor criterii, printre care cea mai bună prezentare, cel mai bun afiș și cea mai bună prezentare video.