Reacția alergică

O alergie este un răspuns al organismului împotriva unui alergen. Este o reacție exagerată a sistemului imunitar împotriva unei substanțe care nu este prezentă în mod natural în organism. Conjunctiva si corneea, fiind in contact direct cu mediul extern, sunt mai frecvent afectate de reacțiile alergice. Aceste alergii oculare sunt frecvente – aproximativ 40 până la 60% dintre persoanele alergice au simptome oculare. Aflați ce forme iau aceste alergii, care sunt cauzele și cum să le tratezi.

 

 

Conjunctivita

 

 
Globul ocular poate fi afectat de infecții sau de alergii. Una dintre cele mai frecvente probleme este conjunctivita. Este o inflamație a țesutului ocular numit conjunctivă. Vasele de sânge ale acestei membrane se umflă atunci când conjunctiva este infectată. Aceasta poate cauza înroșirea. Conjunctivita poate apărea la orice vârstă. Fără complicații, conjunctivita este inofensivă pentru funcția vizuală. Infecții virale sau bacteriene, reacții alergice, în acest review, vă vom prezenta diferitele forme de conjunctivită și cum să le tratați.

 

Sindromul ochilor uscați

 

 
Sindromul de ochi uscat poate fi cauzat de mulți factori diferiți și, în majoritatea cazurilor, necesită tratament prin picături oftalmice care pot fi de diferite tipuri – lubrifianți, hidratanți, mucoadezivi. Théa a dobândit o experiență imensă în acest domeniu prin dezvoltarea unei game complete de produse pentru substituția lacrimală, fără conservanți, fie în unități cu doză unică, fie în sticle ABAK multidoză.

S-a demonstrat că utilizarea conservanților trebuie evitată deoarece acestea au efecte nocive asupra pleoapelor, a suprafeței oculare și a calității sale.

 

Urciorul

 

 
Urciorul este o infecție a zonei de la baza genelor numită „foliculul pilosebaceos”, care se prezintă ca o bulă mică, roșie, caldă și dureroasă de dimensiunea unui bob de orz, situat pe marginea pleoapei și centrat pe o genă. Apare în decurs de una- două zile, iar atunci când se coace se formează un buzunar de puroi alb-gălbui vizibil pe suprafață.

 

Blefarită

 

 
Blefarita este o inflamație a marginii libere a pleoapelor, care se poate răspândi la toate pleoapele. Blefarita se manifestă prin roșeață și umflarea pleoapelor, cu cruste mici pe piele și la rădăcina genelor. Afectează adesea ambii ochi în același timp și este însoțită de durere sau mâncărime ale pleoapelor. Alte semne oculare sunt adesea asociate: roșeață a ochilor, senzații de boabe de nisip, arsuri, mâncărime și / sau secreții.

 

Chalaziunea

 

Un chalazion este o bucată caldă, roșie, dureroasă sub sau pe pleoapă, care apare într-o zi sau două. Dimensiunea sa poate fi aceea a unei linte sau a unui mazare sau uneori chiar a unei măsline. Chalazionul se poate afla pe partea exterioară a pleoapelor și poate fi văzut cu ușurință, dar poate fi și pe partea interioară: din exterior, pleoapa este pur și simplu roșie și umflată, iar pleoapa trebuie să fie ridicată pentru a vedea chalazionul.

 

Alergie

 

O alergie este un răspuns al organismului împotriva unui alergen. Este o reacție exagerată a sistemului imunitar împotriva unei substanțe care nu este prezentă în mod natural în organism. Ochiul în ansamblu – capacele, conjunctiva și corneea pot avea un impact – în contact direct cu mediul este mai frecvent afectată de reacțiile alergice. Aceste alergii oculare au apărut frecvent – aproximativ 40 până la 60% dintre persoanele alergice au simptome oculare – și acest lucru este o povară. Aflați ce forme iau aceste alergii, care sunt cauzele și cum să le tratezi.