Sindromul de ochi uscat

Sindromul de ochi uscat poate fi cauzat de mulți factori diferiți și, în majoritatea cazurilor, necesită tratament cu picături oftalmice care pot fi de diferite tipuri – lubrifianți, hidratanți, mucoadezivi. Théa a dobândit o experiență imensă în acest domeniu prin dezvoltarea unei game complete de produse pentru substituția lacrimală, fără conservanți, fie în unități cu doză unică, fie în flacoane ABAK multidoză.

S-a demonstrat că utilizarea conservanților trebuie evitată deoarece acestea au efecte nocive asupra pleoapelor și a suprafeței oculare.

 

Definiție

Sindromul ochiului uscat (sindromul sica) apare ca urmare a unei lubrifieri si umidificări insuficiente a ochiului.

 

Simptome

Simptomele de ochi uscat nu sunt unele specifice și pot fi de asemenea întâlnite în cazul alergiilor sau infecțiilor oculare.
p

 

Cauzele

Anumite circumstanțe conduc la o reducere a producției de lacrimi. Altele conduc la evaporarea lacrimilor și inflamații, care pot deteriora glandele meibomiene și celulele mucoasei.

 

Tratament

Dacă aveți simptome care se manifestă la nivelul suprafeței oculare este esențial să consultați un oftalmolog. Acesta este singurul care poate pune diagnosticul, folosind teste specifice și prescriind cel mai bun tratament.

 

Uscăciunea oculară și lucrul în fața unui ecran

Datorită profesiei dvs., vă aflați obligat să petreceți câteva ore în fața ecranului computerului. În ultimul timp, ați simțit o senzație de furnicături în ochi. Ochii tăi se umezesc, viziunea ți se încețoșează devenind neclară, și ai senzația nenaturală de a te freca la ochi. Aceste evenimente pot fi legate de expunerea prelungită la un ecran. Probabil suferiți de ceea ce numesc doctorii „SINDROMUL OCHIULUI USCAT”.