Uscăciunea oculară și lucrul prelungit în fața unui ecran

Datorită profesiei dvs., sunteți nevoit să petreceți câteva ore în fața ecranului computerului. În ultimul timp, ați simțit o senzație de furnicături în ochi. Ochii vi se umezesc, vederea se încețoșează devenind neclară, și aveți senzația nenaturală de a te freca la ochi. Aceste evenimente pot fi legate de expunerea prelungită la un ecran. Probabil suferiți de ceea ce numesc doctorii „SINDROMUL OCHIULUI USCAT”.

CE CAUZEAZĂ USCĂCIUNEA OCHIULUI?

Lacrimile hidratează, lubrifiază și curăță suprafața ochiului. Ele înlătură praful și microorganismele care atacă suprafața oculară. Durata de lucru prelungită în fața unui ecran scade frecvența clipirii. Privești de aproximativ 30.000 de ori la ecran, tastatură și documente, iar frecvența de închidere și deschidere a pleoapelor scade de la 10-12 la doar 7 pe minut. Această scădere a clipirii reduce cantitatea de film lacrimalși cauzează disconfort vizual. Atunci când lacrimile sunt prea rare, apare sindromul de ochi uscat. Ochiul devine vulnerabil la infecții și traume.

CUM SĂ REDUCEȚI OBOSEALA OCHILOR?

Gândiți-vă la îmbunătățirea condițiilor de lucru în fața ecranului! Apariția acestor simptome este foarte frecvent legată de utilizarea necorespunzătoare a ecranului.

1) Luați în considerare mediul din spațiul dvs. de lucru și verificați poziția dvs. în fața ecranului

2) Reglați luminozitatea și contrastul ecranului

3) Păstrați ecranul curat pentru a evita strălucirea și reflexiile. Sau utilizați un ecran anti-orbire.

4) Nu uitați să reduceți timpul petrecut în fața ecranului luând pauze (5 minute pe oră sau 15 minute la fiecare două ore) pentru a vă relaxa ochii.

ÎN CAZUL PERSISTENȚEI SIMPTOMELOR, CONSULTAȚI UN MEDIC OFTALMOLOG.