Îngrijirea pleoapelor

Multe studii au arătat impactul disfuncției glandelor meibomiene. Glandele meibomiene secretă continuu lipide care intră in structura stratului lipidic al filmului lacrimal, încetinind evaporarea. Igiena și încălzirea pleoapelor sunt acum recomandate pacienților cu disfuncție a acestor glande și a bolilor asociate, cum ar fi blefarita posterioară, meibomită, rozacee, chalazion. Cu toate acestea, având în vedere că încălzirea pleoapelor este relativ complexă, Théa a dezvoltat Blephasteam®, primul dispozitiv medical care asigură încălzirea practică a pleoapelor în condiții standardizate de căldură și umiditate.

 

 

CHALAZIUNEA

Chalazionul reprezintă o zonă inflamata roșie, dureroasă sub sau pe pleoapă, care apare într-o zi sau două. Dimensiunea sa poate fi aceea a unei linte sau a unui mazare sau uneori chiar a unei măsline. Chalazionul se poate afla pe partea exterioară a pleoapelor și poate fi văzut cu ușurință, dar poate fi și pe partea interioară: din exterior, pleoapa este pur și simplu roșie și umflată, iar pleoapa trebuie să fie ridicată pentru a vedea chalazionul.

 

BLEFARITĂ

Blefarita este o inflamație a marginii libere a pleoapelor, care se poate răspândi la toate pleoapele. Blefarita se manifestă prin roșeață și umflarea pleoapelor, cu cruste mici pe piele și la rădăcina genelor. Afectează adesea ambii ochi în același timp și este însoțită de durere sau mâncărime ale pleoapelor. Alte semne oculare sunt adesea asociate: roșeață a ochilor, senzații de boabe de nisip, arsuri, mâncărime și / sau secreții.

 

URCIORUL

Urciorul este o infecție a zonei de la baza genelor numită „foliculul pilosebaceos”, care se prezintă ca o bulă mică, roșie, caldă și dureroasă de dimensiunea unui bob de orz, situat pe marginea pleoapei și centrat pe o genă. Apare în decurs de una- două zile, iar atunci când se coace se formează un buzunar de puroi alb-gălbui vizibil pe suprafață.