Cauzele

Care sunt cauzele blefaritei?
CAUZELE BLEFARITEI

Cea mai comună cauză este infecțioasă (Staphylococcus). Blefarita anterioară, care ajunge la pielea pleoapelor și / sau genelor, poate fi de origine alergică, cu pete roșii de erupție cutanată. Alergia se datorează produselor care au fost aplicate pe pleoapă (machiaj, creme …) sau prezente în aer (polen …), iar ochiul este adesea afectat. În cazul în care există suspiciuni de alergie, vă rugăm să consultați un specialist, pentru a determina substanțele responsabile, care pot fi apoi evitate. Anumite boli ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczemele, pot afecta pielea pleoapelor. De asemenea, blefarita se poate datora unei infecții (herpes, zona zoster, stafilococul auriu, demodex …). În acest caz, poate apărea și o erupție cutanată pe pleoapă.

Blefarita posterioară poatecrea inflamatii, ca parte a bolilor autoimune, cum ar fi sindromul Gougerot-Sjögren (o boală cu manifeste multiple, inclusiv probleme articulare și ochi uscați) sau care afectează pielea de pe tot corpul. Dar cel mai adesea se datorează unei disfuncții a glandelor meibomiene. Aceste glande minuscule prezente pe marginea pleoapelor sunt responsabile pentru producerea de lipide (grăsime) care se amestecă cu lacrimile pentru a lubrifia suprafața ochiului.

 

 

Glandele meibomiene se inflamează:

-Când stratul de lipide produs de glandele meibomiene este prea gros și înfundă ductul glandei și apare apoi ca un mic punct alb.

-Când se asociază anumite afecțiuni care afectează atât fața, cât și pleoapele, cum ar fi rosaceea, dermatita seboreică … Aceste boli se caracterizează prin inflamație și producție excesivă de sebum în piele și meibum în pleoape. Pustulele (pete) pot fi observate pe față sau pe scalp și pe marginea pleoapelor.