Definiție

CUM RECUNOAȘTEM BLEFARITA

Blefarita reprezintă inflamația marginii libere a pleoapelor. Blefarita se manifestă prin roșeață și umflarea pleoapelor, cu cruste mici pe piele și la rădăcina genelor. Afectează adesea ambii ochi în același timp și este însoțită de durere sau mâncărime ale pleoapelor. Alte semne oculare sunt adesea asociate: roșeață a ochilor, senzația de nisip in ochi, arsuri, mâncărime și / sau secreții.

Această inflamație poate afecta partea exterioară a pleoapelor: pielea și genele (blefarita anterioară), sau chiar migrează la marginea internă a pleoapei, care este în contact cu ochiul, și la glandele care sunt acolo (blefarita posterioară) sau chiar afectează atât partea exterioară, cât și marginea internă a pleoapei (blefarita anterioară și posterioară).

În unele cazuri, blefarita este asociată cu chalazion, urcior (orjelet) și/sau cu sindromul de ochi uscat.

TIPURI DE BLEFARITĂ

Blefarita poate afecta partea exterioară a pleoapelor: pielea și genele (blefarita anterioară). Pleoapa este roșie, umflată adesea cu cruste mici la nivelul rădăcinilor.

De asemenea, se poate ajunge la marginea și la interiorul pleoapelor, care sunt în contact cu ochiul, și la glandele meibomiene (blefarita posterioară): în acest caz pot apărea puncte albe, urcioare sau chalazii pe marginea pleoapelor.

Blefarita poate fi atât anterioară, cât și posterioară, ceea ce înseamnă că poate afecta pielea, exteriorul și interiorul pleoapelor.