Tratament

Cum se trateaza o Blefarită?
CUM SĂ REACȚIONĂM ATUNCI CÂND DEPISTĂM ACEASTĂ BOALĂ?

Dacă aveți pentru prima dată blefarită, trebuie să consultați rapid un oftalmolog pentru a stabili cauza blefaritei și pentru a o trata corespunzător.

Dacă aveți blefarită în mod repetat, la primele simptome aplicați comprese calde pe ochii închiși timp de aproximativ 5 – 10 minute, apoi masați ușor ochii și curățați pleoapele folosind produse care nu irită ochiul și pielea foarte fină a pleoapelor: șervețelele Blephaclean® sau gelul steril Blephagel®).

Pentru un masaj eficient al pleoapelor, adresați-vă medicului oftalmolog pentru o demonstrație. Blefarita poate fi insoțită de sindromul de ochi uscat: este important in cazul blefaritei să protejați suprafața ochiului cu picături de ochi lubrifiante si hidratante, de exemplu Thealoz Duo.

Dacă acești pași nu sunt suficienți, consultați un oftalmolog.

 
LA CINE APELĂM ÎN CAZ DE BLEFARITĂ?

În cazul inflamațiilor care afectează ochiul sau pleoapele, oftalmologii pot determina cauza blefaritei. Ei vor putea apoi să prescrie tratamentul potrivit, în funcție de cauza blefaritei.

CE PRECAUȚII TREBUIE LUATE

Blefarita este o boală recurentă. Persoanele care suferă de blefarită trebuie să acorde o atenție deosebită igienei pleoapelor, pentru a preveni creșterea bacteriilor și pentru a îmbunătăți funcționarea glandelor meibomiene. Aceste glande mici prezente în straturile pleoapelor produc lipide (grăsimi) care formează stratul lipidic de pe suprafața oculară. Glandele meibomiene secretă aceste lipide printr-un canal mic care se deschide la marginea pleoapelor. Lipidele eliberate din glandele meibomiene se amestecă cu lacrimile pentru a lubrifia suprafața ochiului. În cazul blefaritei, stratul lipidic este adesea îngroșat și blochează deschiderea glandelor.