Tratament

Cum se tratează chalazionul?

 

CE PRECAUȚII TREBUIE LUATE

Unii oameni sunt în mod special predispuși la chalazion, cu care se pot confrunta de mai multe ori. În acest caz, pentru a preveni recidivele, se recomandă îngrijirea zilnică a pleoapelor: prin încălzirea pleoapelor cu o compresă umedă caldă timp de 5 minute sau prin utilizarea dispozitivului de încălzire BLEPHASTEAM® (dispozitiv medical), procedură urmată de masajul pleoapelor, cu un gel sau un șervețel impregnat destinat acestei utilizări BLEPHAGEL®, (produs cosmetic), BLEPHACLEAN® (dispozitiv medical). Dacă această condiție este legată de o boală cronică (rozacee, ochi uscați, …), este de asemenea indicat să se utilizeze picături de ochi lubrifiante pentru a reduce inflamația suprafeței oculare, de exemplu, THÉALOZE DUO® (dispozitiv medical).

 
 
 
 
CE AR TREBUI SĂ FAC DACĂ AM UN CHALAZION?

Tratamentul chalazionului necesită eliminarea secrețiilor glandei inflamate, prin îngrijirea ochilor, practicată de două ori pe zi: încălzirea pleoapelor folosind o compresă umedă și caldă timp de 5 minute sau, mai bine, utilizarea BLEPHASTEAM® (dispozitiv medical), urmată de masajul pleoapei închise, cu un servețel impregnat cu un gel destinat acestui tip de utilizare (BLEPHAGEL®, (produs cosmetic), BLEPHACLEAN® (dispozitiv medical).) De asemenea, trebuie să consultați un profesionist din domeniul sănătății care va adăuga un antibiotic și steroid unguent in completarea tratamentului de îngrijire a pleoapelor, pentru 10 zile.

 
 
 
 
 
LA CINE TREBUIE SA APELEZ ÎN CAZUL UNUI CHALAZION?

Dacă aveți un chalazion pentru prima dată, cel mai bine este ca diagnosticul să fie confirmat de un medic  oftalmolog. În plus, numai un medic poate prescrie tratamentul adecvat. La stadiul de chist al bolii, este necesar să o îndepărtați chirurgical – această intervenție se efectuează sub anestezie locală în câteva minute, de un oftalmolog. Toate chalazioanele recurente necesită o consultare oftalmologică pentru a le depista cauza.