Simptome

Care sunt simptomele unui urciorului?
DIAGNOSTICAREA URCIORULUI

Foarte ușor de recunoscut, urciorul se află pe marginea interioară sau în afara pleoapelor și îi datorează numele cuvântului vechi englezesc „sty”, adică „în creștere” + ochi, deci stye.

La nivelul pleoapei superioare sau inferioare poate apărea o umflatură care se transformă într-o colecție purulentă hiperemică cu punct gălbui care poate supura.

În aproximativ 3 zile punctul (capul) cu puroi se sparge, puroiul se elimină și ca urmare durerea și inflamația scad. De multe ori, pacienții au ochii lăcrimoși, senzații de presiune, durere, arsură locală sau uneori dureri in gât, secreții nazale, stare generală proastă, febră.

Ulciorul extern se poate remite spontan, pe când cel intern, care se formează în interiorul pleoapei se poate resorbi sau se poate închista necesitând intervenție chirurgicală pentru evacuarea sa.

Dacă aveți îndoieli, o simplă vizită la un medic generalist va fi suficientă pentru a diagnostica și trata urciorul.
.

CARE SUNT SIMPTOMELE UNUI URCIOR?

Câteva simptome care pot anunța apariția unui urcior

– O durere intensă la nivelul pleoapei, la rădăcina genelor.

– Apare apoi o mică umflătură roșie, centrată la rădăcina genelor, care uneori poate împiedica vederea și declanșează lăcrimarea ochilor. De asemenea, poate provoca iritarea sau senzația de scărpinat.

– Sensibilitatea la lumină sau dorința de a ne scărpina pot fi, de asemenea, resimțite.

– Un strat alb de puroi apare apoi în centrul umflăturii. După câteva zile (o săptămână), acest strat alb se golește, ameliorând durerea și permițând urciorului să se vindece spontan.