Conjunctivita Bacteriană

CE ESTE CONJUNCTIVITA BACTERIANĂ?

Conjunctivita bacteriană este caracterizată prin secreții purulente, pe lângă semnele normale de inflamație ale conjunctivitei (înroșire a ochilor fără durere).Conjunctivita bacteriană este, de asemenea, contagioasă și necesită măsuri de igienă stricte:

– Spălați-vă mâinile înainte și după ce ați pus mâna la ochi, puneți picături de ochi antiseptice sau alte substanțe de spălare

– Curățați abundent

– Evitați contactul cu copiii sau persoanele cu hipersensibilitate oculară

Medicul poate folosi picături de ochi antiseptice sau antibiotice care contribuie la eliminarea bacteriilor cauzatoare ale infecției. Nou-născuții ar putea contracta anumite forme de conjunctivită în timpul travaliului mamei. Această patologie necesită o îngrijire specifică într-un mediu specific. Conjunctivita este frecventă la copii, dar evoluează rapid după tratamente antiseptice sau antibiologice.

Ce este conjunctivita alergică?

Conjunctivita alergică este provocată de alergeni, alergeni interni (acarieni, mucegai, cu care ne confruntăm în fiecare zi acasă sau la locul de muncă) și alergeni de mediu (polen, substanțe poluantă, semințe transportate de vânt).
p

Ce este conjunctivita bacteriană?

Conjunctivita bacteriană este caracterizată prin secreții purulente, pe lângă semnele normale de inflamație ale conjunctivitei (înroșire a ochilor fără durere).

Ce este conjunctivita virală?

Ambii ochi se pot infecta deseori cu conjunctivită virală. Virusul se răspândește ușor de la un ochi la celălalt